Selecteer een pagina

La Normandie

Cees de Vreugd

Gek op Frankrijk en ex-Sovjet landen.

Ondanks dat er in Normandië tijdens de tweede wereldoorlog veel verwoest werd, is de regio zijn charme niet verloren. Het ene moment geniet je een vispannetje met de bekende saint Jacques coquilles in Le Tréport, even later loop je over de krijtrotsen en geniet je van het uitzicht en de rust. Richting het zuiden neem je le pont Normandie, een gigantische brug over de Seine bij Le Havre en buig je af naar het westen. Daar vind je de mondaine badplaats Dauville met zijn enorme casino en chique hotels en restaurants. En dan is er nog de ruïne bij Jumièges, de cathedrale de Rouen en natuurlijk de vele gedenktekens, musea en begraafplaatsen die herinneren aan de tweede wereldoorlog.

“Their name liveth for evermore”

RANVILLE WAR CEMETERY 1939-1945

HONFLEUR – Houd je het liever klein en fijn dan is Honfleur een aanrader. In de zomer is het er goed toeven in de haven. Dan is de haven omgetoverd tot één groot terras.

Colline aux Oiseaux

Het park Colline aux Oiseaux in Caen is een aanrader voor wie even de rust wil opzoeken of een wandeling wil maken. In park zijn dieren, bloemen en nog veel meer dingen te bewonderen zoals normandie in het klein en een rosarium. Leuk voor de familie of om bijvoorbeeld te joggen of te wandelen.

Er is nog veel meer te vertellen over Normandië. De regio is echt de moeite waard. En je kunt er ook erg lekker eten. Huitres & Moules, Calvados en Cidre, je kunt alle kanten op. Wandelen over de krijtrotsen tot toeren met de auto door het Seinedal. Ben je er geweest? Laat me weten wat je ervaringen waren. kijk voor meer informatie over Normandië op de website van Seine Maritime.

De zee is ruig en onbetrouwbaar.

Étretat

Want to get noticed about new articles?
Subscribe to our Newsletter.

Pin It on Pinterest

Share This